Privaatsuse ja küpsiste avaldus – vidaXL.ee

See on ettevõtte vidaXL Europe B.V. ning selle sidusettevõtete, mis kuuluvad kontserni vidaXL Group (edaspidi vidaXL), privaatsuse ja küpsiste avaldus. Käesolevas avalduses kirjeldame lühidalt, kuidas vidaXL (vastutav töötleja) tegeleb isikuandmetega.

Üksikasjalikum kirjeldus on toodud järgnevalt jaotises 3 PIKK KIRJELDUS.

Contents

1. MÕISTED. 1

2. LÜHIKIRJELDUS. 2

3. PIKK KIRJELDUS. 3

3.1  Isikuandmete kogumine veebipoe kaudu. 3

3.2 Isikuandmete kogumine tagasiside ja klientide rahulolu uuringute kaudu. 6

3.3  Isikuandmete kogumine meie klienditoe osakonna kaudu. 7

3.4  Mis õigused sul on?. 8

3.5 Andmete töötlus vidaXLis 8

4. KÜPSISTE KASUTAMINE. 9

4.1 Mis on küpsised?. 9

4.1.1 Funktsiooniküpsised. 10

4.1.2 A/B testküpsised. 10

4.1.3 Veebipoe analüüsiküpsised. 10

4.1.4 Partnerite küpsised. 11

4.1.Naasvatele klientidele näidatavad küpsised. 11

4.1.6 Sotsiaalmeedia küpsised. 12

4.1.7 Hinna võrdlemise küpsised. 12

4.1.8 Meiliküpsised. 12

4.2 Küpsistega nõustumine ja neist keeldumine. 12

5. PRIVAATSUSE AVALDUSE MUUDATUSED. 13

6. KAEBUSTE ESITAMINE. 13

1. MÕISTED

Siin selgitame, mida erinevad avalduses kasutatud sõnad ja nimed tähendavad.

Veebileht: veebileht vidaxl.ee ning mis tahes muu vidaXLi määratletud veebipood, URL või rakendus.

Interaktisoon: veebilehe funktsioonide nagu soovinimekiri, ostu vormistamine, uudiskirja tellimine, minu konto, oksjonid ja vestlus kasutamine.

Veebipoe külastaja: klient, kes külastab veebipoodi esimest korda ja kellel ei ole interaktsiooni veebipoega.

Veebipoe klient: klient, kellel on interaktsiooni veebipoega.

Konto: konto, mille klient peab veebipoes looma, et tellimust esitada.

Privaatsuse ja küpsiste avaldus: vidaXLi privaatsuse ja küpsiste avaldus.

2. LÜHIKIRJELDUS

Kuidas me isikuandmeid hangime?  

Saame isikuandmeid järgmistest allikatest

  • Veebipoe vidaXL.ee kaudu (edaspidi veebipood)
  • Meie ettevõtte veebilehe corporate.vidaxl.com kaudu (edaspidi ettevõtte veebileht).
  • Teiste müügikanalite kaudu, kus me oma tooteid müüme.
  • Võrguväliste kontaktide kaudu, nt kõne meie klienditoelt.

Kuidas me isikuandmeid kasutame?

Kasutame isikuandmeid järgmistel eesmärkidel

  • Oma veebilehe parandamiseks
  • Meie turunduse parandamiseks
  • Tellimuste kohale toimetamiseks
  • Küsimustele vastamiseks

Kuidas me isikuandmeid kaitseme?

Tagame isikuandmete ohutuse järgmistel viisidel

  • Klientide kontod on parooliga kaitstud
  • vidaXLi volitatud töötajad pääsevad ligi ainult rangelt vajalikele isikuandmetele
  • Kui jagame isikuandmeid kolmandate isikutega, siis veendume, et ka nemad kaitsevad andmeid

Kuidas saad oma õigusi teostada?

GDPRi kohaselt on sul teatud õigused nagu ligipääsuõigus (vaadata, milliseid andmeid vidaXL sinu kohta säilitab) ja õigus olla unustatud (lasta oma andmed kustutada).

vidaXL täidab need taotlused, välja arvatud juhul kui see pole võimalik õiguste või juriidiliste kohustuste konflikti tõttu (nt teise isiku ligipääsuõigus või teatud andmete säilitamine maksuhalduse eesmärgil).

Taotluse esitamiseks võta ühendust meie klienditoega, kasutades e-posti aadressi, mille oled meile andnud.  

3. PIKK KIRJELDUS

3.1 Isikuandmete kogumine veebipoe kaudu

Meie veebipoes kasutatakse küpsiseid ja muid jälitustehnoloogiaid.

Selles osas selgitame, millist tüüpi andmeid me kogume, kus ja kuidas, mille jaoks me seda kasutame ning millistel õiguslikel alustel me andmeid kasutame. Me kasutame sinu isikuandmeid ainult juhtudel, mis on lubatud kohaldatava õigusega. ELi õiguse (GDPR 2016/679) kohaselt on 6 alust, millel on lubatud kasutada sinu isikuandmeid. Seoses meie kogutava teabega on kohaldatavad järgmised alused.

  • Lepingu täitmine: kui teave on vajalik sinuga lepingu sõlmimiseks.
  • Õiguslik kohustus: kui peame kasutama teavet meie isiklike kohustuste täitmiseks.
  • Õigustatud huvi: kui me kasutame sinu teavet õigustatud huvi saavutamiseks ning meie põhjused selle kasutamiseks kaaluvad üle põhjused sinu andmekaitse õiguste teostamiseks.
  • Õigusnõuded: kui sinu teave on vajalik, et saaksime kaitsta, menetleda või esitada nõuet sinu, meie või kolmanda isiku vastu.
  • Nõusolek: kui oled nõustunud, et sinu isikuandmeid kasutame (sulle esitatakse nende kasutamisega seoses nõustumisankeet või küsimus ja sa saad igal ajal oma nõusoleku tagasi võtta).
  • Avalik huvi: ei kohaldu.

Võime koguda veebipoe külastajatelt järgmist teavet sõltuvalt sinu küpsiste sätetest.

Tüüp

Eesmärk

Õiguslik alus

Riik

Vaadatud tooted

IP aadress

Kuidas sa veebilehele sisenesid

Kuhu sa meie veebilehelt lähed

Milliselt seadmelt sa meie veebilehte külastad

Veebilehe külastajate paremini mõistmiseks, õige veebilehe laadimiseks, asjakohaste reklaamide näitamiseks.

Õigustatud huvi

Nõusolek

Kogume veebilehe klientidelt järgmist teavet

Kogume veebipoe klientidelt sama teavet kui veebipoe külastajatelt ja lisaks veel teavet, mida klient meiega jagab nagu:

Tüüp

Eesmärk

Õiguslik alus

Eelistused soovinimekirjas

Tellitud tooted

Kontaktandmed

Esitada sulle asjakohaseid tootesoovitusi

Õigustatud huvi

Lepingu täitmine

Nõusolek

Kogume kliendikonto kaudu järgmist teavet

Tüüp

Eesmärk

Õiguslik alus

Ees- ja perekonnanimi

E-posti aadress

Parool

Konto loomine ja haldamine

Pettuste ja/või konto väärkasutuse vastu võitlemine

Ostetud toodete kontol näitamine

Nõuete optimeerimine ning kontakti ajaloo talletamine seoses veebipoe tellimuste ja kolmandate isikute toodetega

Õigustatud huvi

Nõusolek

Lepingu täitmine

Andmeid talletatakse vähemalt nii kaua kui sul on vidaXLi konto.

Kui esitad tellimuse, kogume järgmist teavet

Tüüp

Eesmärk

Õiguslik alus

Nimi

E-posti aadress

Tarneaadress

Telefoninumber

Ettevõtte nimi (kohaldataval juhul)

KMKnr (kohaldataval juhul)

Kaubanduskoja number (kohaldataval juhul)

Et hoida sind kursis su tellimuste olekutega

Tellimuse/lepingu täitmiseks, muuhulgas tarne ja müügijärgsed teenused

Arveldus

Meie teenuse parandamiseks

Küsimuste ja kaebustega tegelemiseks

Turunduse personaliseerimiseks

Ettevõtte nimel tellimuse esitamiseks

Õigustatud huvi

Lepingu täitmine

Nõusolek

Õiguslik kohustus

Ettevõtte nimi (kohaldataval juhul)

Nimi

Arveaadress

Telefoninumber

Maksemeetod

Et seda arvel kuvada

Et võtta sinuga ühendust seoses tellimuse lõpule viimise, arvelduse või tarnega

Et saaksime makseid vastu võtta ja ostu vormistamise protsessi optimeerida

Pettuse ja häkkimise ennetamiseks

Valitud maksemeetod ja sinu IP aadress edastatakse valitud maksepartnerile, pärast mida tegelevad nemad maksega

Õigustatud huvi

Lepingu täitmine

Nõusolek

Õiguslik kohustus

Kui tellimuse eest maksad, kogume järgmisi andmeid, mida jagame ka oma maksepartneritega

Loetelu maksemeetoditest, mida pakub vidaXL.ee:

  • Sularahas kohaletoimetamisel
  • Paypal
  • Adyen
  • Visa
  • MasterCard
  • Trustly
  • Pangaülekanne

Tüüp

Eesmärk

Õiguslik alus

E-posti aadress

Ettevõtte nimi (kohaldataval juhul)

Nimi

Arve aadress

Tarneaadress

Telefoninumber

Tellimuse väärtus

IP aadress

Tellimuse number

Seade

Maksemeetod

Valitud maksepartneriga jagamine

Makseteavituse saatmine e-posti teel

Pettuse riski hindamine

Tellimuse numbri edastamine e-posti teel makse või tellimuse tühistamise korral

Tellimuse väärtuse ja maksemeetodi edastamine, et makse vastuvõtmist ja valitud maksemeetodit saaks kinnitada

Meie teenuste parandamiseks juhul kui sul tekib küsimusi makse, tühistamise ja tagastuse kohta

Makseprotsessi vigade vähendamiseks, et muuta tellimiskogemust meeldivamaks

Õigustatud huvi

Lepingu täitmine

Nõusolek

Õiguslik kohustus

Kui sa osaled oksjonil, pead lisaks konto loomiseks vajalikule teabele looma ka nn „pakkuja hüüdnime“. Teised kliendid näevad samuti sinu pakkuja hüüdnime.

Pakkuja hüüdnime saab kasutada koos sinu konto ja tellimuse teabega järgmistel eesmärkidel

  • Oksjonite haldamine ja korraldamine
  • Pettuse ja/või väärkasutusega võitlemine ja nende tuvastamine.

Kui lood veebipoes soovinimekirja ja lisad sellesse tooteid, kui oled välja logitud, on tooted siiski 30 päeva su nimekirjas nähtavad.

Muuhulgas võidakse koguda järgmist teavet, ükskõik, kas oled sisse või välja logitud, sõltuvalt sinu küpsiste sätetest

  • IP aadress
  • Veebilehe sirvimine

Kui lisad soovinimekirja tooteid sisselogituna, leiad need alati oma kontolt soovinimekirjast.

Neid andmeid kogutakse turunduse eesmärgil, et vidaXL peaks meeles su soovinimekirja, kui veebipoodi naased.

3.2 Isikuandmete kogumine tagasiside ja klientide rahulolu uuringute kaudu

Saad jätta tagasisidet veebipoe toodetele oma konto kaudu. Sa saad jätta tagasisidet ainult toodetele, mille oled ostnud.

Kui jätad tagasisidet, kogutakse järgmisi andmeid, et tellimuse ja õige tagasiside saaks siduda õige e-posti aadressiga.

Tüüp

Eesmärk

Õiguslik alus

Nimi

E-posti aadress

Toode

Tellimuse number

Toote tagasiside lisamiseks veebipoodi

Klienditoega ühendust võtmiseks võimalike kaebuste korral

Õigustatud huvi

Nõusolek

Veebipoe kaudu saad jätta tagasisidet veebipoele ja vidaXLile (selle teenusele). Ka siin pead kõigepealt olema esitanud tellimuse, et saaksid  jätta tagasisidet. vidaXLi teenuse hindamiseks kogutakse järgmisi andmeid.

Tüüp

Eesmärk

Õiguslik alus

Nimi

Elukoht

Kliendiga ühendust võtmine

Kaebustega tegelemine

Õigustatud huvi

Nõusolek

Sa saad jätta veebipoe kaudu tagasisidet, klõpsates „Jäta tagasisidet“ või sarnasele lingile. Pärast seda suunatakse sind kolmanda isiku veebipoodi, vidaXLi lepingulise partneri juurde, mis on pühendunud klientide tagasisidele. Selle veebilehe kaudu saad jätta tagasisidet, kui oled nõustunud kolmanda isiku kasutustingimustega. Kolmas isik vastutab sinu isikuandmete töötluse pärast. Sellisel juhul saad jätta vidaXLi kohta tagasisidet võrdlemise lehtede kaudu, millel näidatakse vidaXLi tooteid ja hindu. Tagasiside jätmiseks kogutakse järgmisi andmeid.

Tüüp

Eesmärk

Õiguslik alus

E-posti aadress

Nimi

Kliendiga ühendust võtmine

Kaebustega tegelemine

Õigustatud huvi

Nõusolek

Kogutud andmete kohta teabe saamiseks suunatakse sind asjaomase teise kanali privaatsusavalduse juurde.

Kui oled esitanud tellimuse vidaXLile või oled olnud vidaXLiga kontaktis, võidakse sul paluda osaleda klientide rahulolu uuringus. Seda uuringut viib läbi kolmas isik. Kui osaled klientide rahulolu uuringus, töödeldakse järgmisi (isikuandmeid):

Tüüp

Eesmärk

Õiguslik alus

Kontaktandmed

E-posti aadress ja/või telefoninumber

Kogemused vidaXLi (osakondadega) ja/või seotud ettevõtetega

Teave esitatud või tarnitud tellimuste kohta

IP aadress

Uurida klientide rahulolu vidaXLi (osakondadega) ja/või seotud ettevõtetega

Parandada teenust ja protsesse

Tegeleda küsimuste ja/või kaebustega

Kontrollida väärkasutust (nt mitu tagasisidet, mille on kirjutanud sama isik)

Õigustatud huvi

Nõusolek

3.3 Isikuandmete kogumine meie klienditoe osakonna kaudu

Võta ühendust klienditoega

Kui sul on küsimusi või kaebusi seoses veebipoest soetatud toodetega või vidaXLi teenusega, saad meile helistada, e-kirja saata või meiega vestelda. Leiad kontaktandmed veebipoest. Lisaks saad kasutada veebipoe kaebuse esitamise ankeeti. Kui kasutad ankeeti, küsime sult (vähemalt) järgmisi (isiku)andmeid:

Tüüp

Eesmärk

Õiguslik alus

Ees- ja perekonnanimi

E-posti aadress

Telefoninumber

Tellimuse number (valikuline / kohaldataval juhul)

Sinu kaebuse olemuse kirjeldus

Vestluse funktsioon:

ainult ees- ja perekonnanimi, e-posti aadress ja vestluse teema

Kaebustega tegelemine

Teabe andmine

Õigustatud huvi

Nõusolek

Lepingu täitmine

Õiguslik kohustus

Interaktsioonide salvestamine

Meie klienditoega seotud interaktsioone võidakse salvestada väljaõppe, hindamise või kvaliteedi eesmärkidel. Telefonivestluse salvestamisel teavitatakse sind sellest kohe, kui meie klienditoega telefoni teel ühendust võtad. Salvestatud (isiku)andmeid kasutatakse ainult eelmainitud eesmärkidel.

Lindistatud telefonivestlusi hoiustatakse viisil, et need pole volitamata isikutele ligipääsetavad ja neid ei hoiustata kauem kui on konkreetse eesmärgi jaoks vajalik.

Kolmanda isiku teenused

vidaXL kasutab kolmandaid isikuid klienditoe pakkumiseks.

 Uudiskirjad

Võid tellida erinevaid uudiskirju, isiklikku ja üldist. Isiklikke uudiskirju saadetakse näiteks sinu isiklike andmete ja tellimuste ajaloo põhjal, et saaksime sulle saata isikupärasemaid uudiskirju saata. Kui soovid saada vidaXLi ja selle partnerite tasuta digitaalseid uudiskirju, palume sult muuhulgas järgmisi (isiku)andmeid.

  • Pealkiri
  • Ees- ja perekonnanimi
  • E-posti aadress

Uudiskirja tellimuse saab tühistada ükskõik millal, logides kontole sisse ja tühistades tellimuse. Lisaks saad alati kasutada tellimuse tühistamise linki uudiskirjas.

3.4 Mis õigused sul on?

Andmekaitsealaste õigusaktide kohaselt on sul järgmised õigused.

  • Sinu ligipääsuõigus – sul on õigus küsida koopiat oma isikuandmetest.
  • Sinu õigus andmeid parandada – sul on õigus lasta meil parandada sinu isikuandmed, mis ei ole õiged. Lisaks saad lasta meil parandada andmed, mis sinu arvates on poolikud.
  • Sinu õigus kustutamisele – sul on õigus lasta meil oma isikuandmed kustutada teatud tingimustes.
  • Sinu õigust töötlemist piirata – sul on õigus paluda meil oma isikuandmete töötlemist piirata teatud tingimustes.
  • Sinu õigus töötlemine vaidlustada (ainult kui see põhineb nõusolekul) – sul on õigus vaidlustada vidaXLi tehtavat töötlemist teatud tingimustel. 
  • Sinu õigus andmete ülekandmisele – sul on õigus paluda, et kannaksime sinu antud isikuandmed üle teisele ettevõttele, teatud tingimustes.

Sa ei pea oma õiguste teostamiseks midagi maksma. Kui esitad taotluse, on meil üks kuu sulle vastamiseks.

Võta meiega ühendust aadressil webservice@vidaxl.ee või Mary Kingsleystraat 1, 5928SK, Venlo, the Netherlands, kui soovid esitada taotlust.

3.5 Andmete töötlus vidaXLis

vidaXLi kontsernil on mitu kontorit üle maailma. Need kontorid teevad tihedat koostööd. Meie kontorite töötajatel on ligipääs ainult isikuandmetele juhul, kui see on vajalik töö tegemiseks.

vidaXL võtab meetmeid sinu isikuandmete piisavalt kaitsmiseks. Selle saavutamiseks kasutame oma tegevustele, ettevõtte olemusele ja suurusele ning meie töödeldavate andmete liigile vastavaid vahendeid. Me teeme selleks, et ennetada isikuandmetele volitamata ligipääsu, nende muutmist või avaldamist.

Me eeldame, et sa aitad säilitada oma isikuandmete turvalisust, hoides oma sisselogimisandmeid (e-posti aadress ja parool) salajas. Ära kunagi jaga oma sisselogimisandmeid ükskõik kellega ja suhtu neisse hoolikalt.

vidaXL ei säilita sinu andmeid kauem, kui on vajalik eesmägi jaoks, milleks su andmeid kasutatakse, välja arvatud juhul kui andmeid tuleb säilitada kaugem õiguslikest nõuetest tulenevalt (näiteks säilitamiskohustus). Teatud andmete säilitamise aeg sõltub andmete olemusest ja eesmärkidel, miks neid töödeldakse. Hoiuperiood varieerub seega eesmärgist olenevalt.

Kuna vidaXL tegutseb üleilmselt, võidakse sinu andmeid töödelda väljaspool Euroopa Majanduspiirkonda (EMP). vidaXL veendub, et sinu andmeid kaitstakse kogu kontsernis.

vidaXL võib edastada sinu isikuandmeid kolmandatele isikutele järgmistel põhjustel.

  • Sa oled andnud oma sõnaselge nõusoleku;
  • Meie vahel on sõlmitud leping, mida tuleb täita;
  • vidaXL teeb koostööd teise isikuga meie toodete või teenuste parandamiseks;
  • Seadusest tulenev kohustus;
  • Pettuse või potentsiaalse/kahtlustatava pettuse ennetamine või kõrvaldamine;
  • Kui see on vajalik vidaXLi ettevõtte juhtimiseks.

Mõned välised ettevõtted, millega me koostööd teeme, asuvad väljaspool ELi. Näiteks töötame ettevõtetega nagu Google ja Facebook. See tähendab, et andmeid võidakse talletada Euroopast väljas asuvates serverites. Seal kehtivad teistsugused isikuandmete kaitse õigusaktid. Kolmandad isikud, kellele andmeid saadetakse, peavad kaitsma isikuandmeid nõuetekohaste meetmetega nagu näiteks kohustustega, mis on neile siduvad ja mida sätestab vidaXL.

Käesolev privaatsuse ja küpsiste avaldus ei kohaldu kolmandate isikute veebipoodidele, mis ei ole seotud vidaXLiga. Lisaks ei kohaldu käesolev privaatsuse ja küpsiste avaldus andmetele, mida koguvad ettevõtted nagu Google. Sa saad muuta oma eelistusi oma Google'i kontol. Selle kohta loe nende  privaatsusavaldust .

vidaXL ei vastuta mingil juhul selle eest, kuidas kolmandad isikud ja ettevõtted sinu (isiku)andmeid käsitlevad. vidaXL soovitab alati lugeda asjaomaste veebipoodide ja ettevõtete privaatsuse ja küpsiste avaldusi.

4. KÜPSISTE KASUTAMINE

4.1 Mis on küpsised?

Nagu paljud teised veebipoedki, kasutab vidaXL küpsiseid ja sarnaseid tehnoloogiad nagu veebilutikaid (edaspidi küpsised).

Küpsised on väikesed tekstifailid, mille veebipood saadab sinu veebilehitseja kaudu ning need salvestatakse sinu arvuti kõvakettale, telefoni või tahvelarvutisse.

Küpsiseid kasutatakse näiteks paroolide ja isiklike sätete salvestamiseks, et sa ei peaks neid iga kord veebipoodi külastades uuesti sisestama.

Järgnevalt selgitatakse, kuidas veebipood küpsiseid kasutab, kust küpsised pärit on ja miks neid kasutatakse. Meie enda ja kolmandate isikute reklaamide optimeerimiseks kogutakse muuhulgas järgmisi andmeid:

  • Ostetud tooted
  • Vaadatud tooted
  • Tellimuse väärtus
  • Kuidas klient veebipoodi sai

Osas 4.2 kirjeldame, kuidas küpsistest saab keelduda ja kuidas neid eemaldada.

4.1.1 Funktsiooniküpsised

vidaXL kasutab küpsiseid nagu Google Analytics, et mäletada sinu valitud sätteid ja külastusel veebipoodi sisestatud andmeid. Need küpsised muudavad meie veebipoe sirvimise lihtsamaks, kuna teatud andmeid ei tule iga kord uuesti sisestada.

Lisaks kasutab vidaXL küpsiseid, mis on vajalikud veebipoe toimimiseks, isegi kui külastad veebipoodi oma mobiiltelefonis või tahvelarvutis.

4.1.2 A/B testküpsised

vidaXL testib pidevalt oma veebipoodi, et saaksid pakkuda parimat kasutajakogemust. Seetõttu kasutab vidaXL kolmandate isikute nn A/B testküpsiseid. A/B testidega näidatakse külastajatele kahte erinevat veebipoe varianti või veebipoe osa, et külastajad saaksid määrata, milline toimib kõige paremini. Seega otsustab see küpsis, millist veebipoe versiooni sa näed.

4.1.3 Veebipoe analüüsiküpsised

Veebipoes kasutatakse küpsiseid, mis peavad järge sinu külastatud veebilehtede üle. Seda teavet koguvad muuhulgas veebianalüüsiteenused Google Analytics, Pingdom, Hotjar,  Google Tag Manager, TVSquared, Speedcurve, ContentSquare, Zendesk, Zoovu ja Clarity.

Need veebianalüüsiteenused kasutavad küpsiseid analüüsimaks, kuidas külastajad veebipoodi kasutavad. Küpsistega salvestatakse külastajate teavet nagu veebipoe külastuse aeg, kas külastaja on veebipoodi ka varem külastanud ning millise veebilehe kaudu külastaja veebipoodi jõudis.

Selleks, et kasutada kasutajate ja klientide kogemust meie veebipoega, kasutab vidaXL veebianalüütikateenust Hotjar. Hotjar võib registreerida hiireklõpse, hiireliigutusi ja kerimist. Lisaks kogub Hotjar teavet külastatud veebilehtede, tehtud toimingute, sinu asukohariigi, kasutatava seadme ja veebilehitseja kohta. Hotjar ei kogu isikut tuvastatavaid andmeid (PII), mida sa vabatahtlikult veebipoodi ei sisesta. Lisaks ei jälgi Hotjar surfamiskäitumist veebilehtedel, mis ei kasuta nende teenuseid. Hotjari privaatsuse avaldus sisaldab üksikasjalikku ülevaadet sellest, kuidas Hotjari kasutatakse: https://www.hotjar.com/privacy. Sa võid alati keelduda sellest, et Hotjar sinu kohta teavet kasutab. Selleks mine Hotjari veebipoes lehele ‘Opt-out’ ja vali ‘Disable Hotjar’.

Sinu veebipoe kasutust puudutav teave saadetakse enamikul juhtudel asjaomaste veebianalüüsiteenuste serveritesse. Veebianalüüsiteenused kasutavad neid teenuseid hindamiseks, kuidas sa veebipoodi kasutad, et koostada aruandeid veebipoe tegevuste kohta ning pakkuda sulle teisi teenuseid, mis on seotud veebipoe ja Interneti kasutamisega. vidaXL kasutab aruannetest saadud koondandmeid, et veebipoodi optimeerida.

Pingdom on veebilehe soorituse jälgimise tööriist. See aitab meil tuvastada süsteemivigasid ja muid jõudluse probleeme. Pingdom ei kogu isikut tuvastavaid andmeid. See kogub anonüümseid andmeid veebilehe laadimisaja ja koormuse kohta.

Google Analytics on veebilehe analüüsimise tööriist. See ei kogu isikut tuvastatavaid andmeid. IP aaressid maskitakse enne, kui Google need salvestab. Google Analytics kogub ja töötleb sirvimisandmeid, võimaldades meil tuvastada oma veebilehe kitsaskohti ja lahendada probleeme, mis klientidel võivad tekkida. Üldiselt aitab see meil mõista, kuidas kliendid meie veebilehega suhtlevad ja kasutada seda teavet oma platvormi parandamiseks.

Google Tag Manager on tööriist, mis haldab meie küpsiste paigutust. See võimaldab meil kiirelt muuta viisi, kuidas teavet saadetakse ja vastu võetakse. (Näiteks loome selle tööriista kaudu oma kolmanda isiku ühendusi ning saame sellest blokeerida ebavajalikke küpsiseid).

TVSquared on tööriist, millega mõõdame oma võrguväliseid brändimistegevusi. See kogub piiratud hulgal sirvimisandmeid ning kombineerib neid meie võrguväliste brändimisandmetega, et mõõta meie brändimistegevuste sooritust.

Clarity on Hotjarile sarnane tööriist. Seda kasutatakse sarnaselt nagu Hotjari (kirjeldati ülalpool), st see keskendub kasutajate käitumisele sügavamal tasandil. See mõõdab erinevatele lehe elementidele tehtud hiireklõpse ning kogub kasutajaseansside salvestusi (juhuslikult valitud ja anonüümsed). Tänu sellele saame parema arusaama võimalikest veebilehe probleemidest. Selle tööriista kasutamisega leiame üles vead ja võimalikud parandamist vajavad valdkonnad ja saame hiljem neid parandusi testida.

vidaXL viitab asjaomaste veebianalüütikateenuste privaatsuse avaldustele, milles kirjeldatakse, kuidas nad käsitlevad sinu (isiku)andmeid, kui nende tooteid ja teenuseid, sh veebianalüüsi kasutatakse.

4.1.4 Partnerite küpsised

Veebilehel kasutatakse partnerite küpsiseid, et mõõta vidaXLi poolt kolmandate isikute veebilehtedele paigutatud reklaamide tõhusust. Siis saab vidaXL välist partnerit tasustada vidaXLi reklaamimise eest. Nende küpsistega saab kontrollida, millise partneri kaudu sa meie veebipoodi jõudsid, kas reklaamid on tõhusad ning kas nende tulemusel sooritati veebipoest ost. Seda kõike tehakse isikuandmeid vahetamata.

Riigis Eesti on meie ainus koostööpartner Tradetracker (https://tradetracker.com/privacy-policy/

4.1.5 Naasvatele klientidele näidatavad küpsised

Veebipood kasutab neid küpsiseid, et näidata naasvatele külastajatele asjakohaseid reklaame. Nende küpsistega saab koostada sinu surfamiskäitumise profiili, et reklaamid vastaksid sinu huvidele. Reklaame näidatakse reklaamipartnerite veebipoodides ja sotsiaalmeedias. Selle kategooria küpsised on Google Ads, Bing Ads, Criteo ja IntelliAd.

4.1.5.1 Criteo

Muuhulgas kasutatakse Criteo küpsiseid. Lisateavet Criteo kogutavate andmete kohta loe Criteo privaatsuse avaldusest.

4.1.5.2 Google Ads & Analytics

vidaXL kasutab Google Ads & Analytics taasturundusteenuseid, et näidata reklaame kolmandate isikute veebilehtedel (sh Google) vidaXLi varasematele klientidele. Seega võime näiteks näidata reklaame külastajatele, kes pole oma tellimust vormistanud või on just oma tellimuse vormistanud. Reklaamid võivad olla teksti või pildi kujul Google Display Networki raames.

Kõiki kogutud andmed kasutatakse kooskõlas vidaXLi privaatsuse ja küpsiste avalduse ning Google'i privaatsuse avaldusega. Saad määrata oma reklaamide eelistused Google'i reklaamide eelistuste lehel.

4.1.5.3 Naasvatele klientidele näidatavad küpsised kolmandate isikute veebipoodides

Ka kolmandate isikute veebipoodides (nagu müügiplatvormid) võidakse neid küpsiseid näidata. vidaXLi küpsiseid kasutatakse seejärel, et näidata asjakohaseid reklaame teiste veebipoodide varasematele külastajatele.

4.1.6 Sotsiaalmeedia küpsised

Veebipoes saad kasutada (näiteks) sotsiaalmeedianuppeFacebook, YouTube, Twitter, Pinterest ja Google+.

Kui külastad veebipoes lehte, millel on sotsiaalmeedianupud, loob sinu veebilehitseja ühenduse asjakohase sotsiaalmeedia teenuse osutajaga. Selle kaudu kogub osutaja teavet lehtede kohta, mida sa veebipoes külastasid oma IP aadressiga.

Kui oled veebipoe külastuse ajal loginud sisse platvormile Facebook, YouTube, Twitter, Pinterest või Google+, võidakse su külastus siduda sinu kontoga. Kui kasutad neid nuppe, klõpsates näiteks Facebooki meeldivaks märkimise nupule, saadetakse vastav teave ning teenuseosutaja salvestab selle sinu veebilehitseja kaudu.

Sotsiaalmeedianuppude kaudu kogutavate andmete eesmärk ja ulatus ning nende edasine töötlus, kasutus ja säilitamise kestus, määratakse nuppude andjate poolt. Loe selle kohta lähemalt asjakohaste teenuseosutajate privaatsuse avaldustest.

4.1.7 Hinna võrdlemise küpsised

Veebipood kasutab erinevaid reklaamikanaleid. Lisaks partneritele on teine populaarne kanal, mis meie klientidele meeldib, hindade võrdlemise veebilehed. Need veebilehed koondavad tooteloendid erinevatelt veebilehtedelt ning kuvavad neid viisil, mis võimaldab klientidel poode, hindu ja teenust võrrelda.

Nende hinnavõrdluse veebilehtede soorituse määramiseks saadame neile partneritele ostukinnituse (kui see sooritati nende kanali kaudu) ja piiratud ostuteavet (toodete kogus, kogu tehingu summa). See võimaldab meil jälgida nende sooritust ja teha vastavaid muudatusi. Nad ei kogu isikut tuvastavaid andmeid.

Eestis me praegu hinnavõrdlusküpsiseid ei kasuta.

4.1.8 Meiliküpsised

Veebisaidil vidaXL.ee kasutatakse meiliküpsiseid, et mõõta vidaXL-i saadetud kommertsmeilide tõhusust. Nii saame mõõta oma e-posti kampaaniate ja uudiskirjade tõhusust ja toimivust. Kõik see toimub ilma isikuandmeid kogumata.

Praegu teeme koostööd meiliküpsiste partneriga nimega Clang.

4.2 Küpsistega nõustumine ja neist keeldumine

Kui sisened veebilehele vidaXL.ee, kuvatakse lehe alaosas küpsiste bännerit. Seal saad kas küpsistega nõustuda või neist keelduda. Võid kas nõustuda kõigi küpsistega (põhiküpsised, analüüsiküpsised ja turundusküpsised) või sätteid isikupärastada. 

Kui soovid seadeid isikupärastada, saad keelduda analüüsi- ja turundusküpsistest. Kui klõpsad „salvesta sätted“ ilma, et nõustuksid analüüsi- või turundusküpsistega, kasutatakse ainult põhiküpsiseid.

Põhiküpsistest ei saa keelduda, kuna need on hädavajalikud veebilehe ja selle funktsioonide toimimiseks (nt et saaksime salvestada tooteid sinu ostukorvi, säilitada su keele eelistusi).

Lisaks saad küpsistega nõustuda või neist keelduda oma veebilehitseja sätetest. Iga veebilehitseja on erinev, seega soovitab vidaXL lugeda veebilehitseja infolehte või telefoni kasutusjuhendit küpsiste eelistuste muutmiseks.

Kui küpsised on täiesti välja lülitud, on võimalik, et sa ei saa kõiki veebilehe funktsioone kasutada. Kui kasutad erinevaid arvuteid erinevates kohtades, pead veenduma, et kõikides veebilehitsejates on määratud sinu küpsiste eelistused.

Sa saad alati küpsised oma arvuti kõvakettalt, telefonist või tahvelarvutist eemaldada. Loe selle kohta oma veebilehitseja infolehte või telefoni või tahvelarvuti kasutusjuhendit. Pane tähele: kui küpsised täielikult keelad, on võimalik et kõiki veebipoe funktsioone ei saa kasutada.

5. PRIVAATSUSE AVALDUSE MUUDATUSED

Käesoleva privaatsuse ja küpsiste avalduse sisu võidakse muuta. Kõige uuema versiooni leiad alati vidaXLi veebipoest. vidaXL soovitab regulaarselt kontrollida käesolevat privaatsuse ja küpsiste avaldust, vähemalt enne vidaXLile isikuandmete andmist.

6. KAEBUSTE ESITAMINE

Kui sul on isikuandmetega seoses muresid või küsimusi, saad meile esitada kaebuse aadressil webservice@vidaxl.ee.

Lisaks võid saata kaebuse ametile Andmekaitse Inspektsioon või muule asjaokohasele Euroopa liikmesriigi ametiasutusele, kui sa pole rahul sellega, kuidas sinu andmeid kasutame.

Andmekaitse Inspektsioon

Tatari 39

Tallinn 10134

Telefon: 627 4135

E-post: info@aki.ee

Veebileht: https://www.aki.ee/et